IS SOCIALE MEDIA NODIG VOOR MIJN BEDRIJF?

Gepubliceerd op 11 oktober 2022 om 17:44

Heb je als KMO nood aan een (professionele) social media account? Sociale media is sinds enkele jaren niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. Of het nu gaat over delen van foto’s met je vrienden of je persoonlijke gedachten publiek maken, er is voor ieders wat wils. Ook als bedrijf zijn er talloze opties manieren om voordelen te halen uit sociale media. Bij correct gebruik kan sociale media marketing een enorm nuttige tool zijn om je bedrijf te doen groeien en om je business doelen te bereiken.

Wat is Social media marketing?

Social media marketing is een vorm van marketing waarbij sociale media gebruikt wordt om te communiceren met een of meerdere doelgroepen. Deze communicatie kan zowel louter informatief zijn als ook interactief door middel van call-to-action, doorverwijzingen...

Aan de slag met social media marketing!

Wie aan de slag gaat met social media marketing moet oppassen voor een paar valkuilen. Zowel voor het algoritme van de app als de appreciatie van je doelgroep zijn volgende zaken belangrijk:

 

  • Post content relevant naar het medium dat je gebruikt. Het heeft geen nut van lange teksten op instagram te zetten, aangezien mensen er daar nauwelijks aandacht aan besteden.

 

  • Consistentie is key! Met duurzame sociale media marketing is het doel over lange termijn zorgen voor een waardevolle connectie met je publiek. Als je slechts sporadisch post, of veel post op korte termijn en daarna een lange poos niets gaat veel van de waarde van social media marketing verloren.

 

  • De doelgroep die je voor ogen hebt om te bereiken kan op andere platformen zitten dan waar je nu momenteel actief op bent. Onderzoek is handig bij het bepalen van het beste platform om jou doelgroep te bereiken!

Welke content gebruiken op sociale media?

Content die je op je sociale media plaatst kan erg uiteenlopend zijn. Het belangrijkste is dat je content mensen aanspreekt en engageert. Voor de rest doen berichten over de werking van je bedrijf en de menselijke factor het ook altijd goed. 

 

Via Top-Topicals kan je content creëren die een verbinding legt tussen je bedrijf en het dagelijkse leven. Idealiter maak je content waarbij mensen stilstaan en die blijft hangen in het geheugen.

Professionele social media marketing.

ocial media marketing is een niche in de marketing die soms makkelijk kan ogen, maar veel effectiever kan ingezet worden dan de meeste mensen momenteel beseffen. Interesse om uw bedrijf professioneel te laten begeleiden? Of gewoon zin in een brainstorm over hoe aan de slag te gaan?

 


Hallo,

 

Ik ben Laurens Bergmans, de schrijver van deze blog en alsook de in-house copywriter van Step by Step Agency. Bedankt voor het lezen!

 

Tot snel,
Laurens

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.