CASE 2B-SAFE: OVERNAME BURO CONFORM

Gepubliceerd op 13 oktober 2022 om 18:45

Fuseren... kan je leren!

In mei kwam 2B-Safe, onze eerste partner, met het heugelijke nieuws dat er een fusie met Buro Conform in de maak was! Uitstekend nieuws natuurlijk, maar met een deadline die half juni lag bracht dit een grote brok werk mee voor zowel de interne als externe communicatie.

Intern: timing, publiek en boodschap.

Qua interne communicatie werd er gekozen om op 13 juni, op het moment dat de overdracht bekend kon gemaakt worden, ook te communiceren met zowel de nieuwe medewerkers van Buro Conform als met het personeel dat al actief was binnen 2B-Safe. Deze communicatie voltrok zich in persoon door de leidinggevende van 2B-Safe. Tevens moesten er gezamenlijke contactlijsten gecreëerd worden met daarin alle stakeholders in 2B-Safe, van architecten tot bouwfirma’s. Gepersonaliseerde mails werden opgesteld en er kwam een landingspagina waarop de exacte aanpassingen binnen de bedrijfsstructuur van de twee bedrijven nog eens werd uitgelegd. Zodoende kon iedereen met initiële opmerkingen of vragen automatisch verder geholpen worden.

Extern: sfeer, design en duidelijkheid.

Voor de buitenwereld gingen we aan de slag met het maken van een nieuw logo. Dit nieuwe logo moest de betrouwbaarheid van 2B-Safe blijven uitstralen maar ook de nieuwe wind van Buro Conform weergeven. Na een paar pingpong sessies over en weer kwamen we al snel uit op een samentrekking van de twee huidige logo’s, met een verfrissing van de stijl. Deze stijl trokken we ook door naar de nieuwe website die we bouwden, zodat alle nieuwsgierigen zich onmiddellijk konden onderdompelen in de gezamenlijke sfeer van de bedrijven. Naast dit alles werden ook verschillende persberichten opgesteld, op maat van de professionele bladeren en dagbladen die eventueel dit nieuws zouden kunnen brengen.

In de dagen voor de bekendmaking van het nieuws werkte we een mini campagne uit op sociale media die de bekendmaking van het nieuws aankondigde. Cruciaal in dit hele proces was de onderlinge communicatie die een snelle afhandeling van topkwaliteit mogelijk maakte! De teaser was een succes en de resultaten van deze posts stemde ons zeer tevreden.

De toekomst: meer van hetzelfde!

Na een succesvolle communicatie omtrent de overname zijn we meer dan tevreden dat 2B-Safe x Conform ook in de nabije toekomst blijft rekenen op ons om hun social media en communicatie te optimaliseren en beheren. Een consistente lijn draagt een groot stuk bij aan de groei en uitstraling die zowel zij als wij elke dag trachten te bereiken! 


Hallo,

 

Ik ben Laurens Bergmans, de schrijver van deze blog en alsook de in-house copywriter van Step by Step Agency. Bedankt voor het lezen!

 

Tot snel,
Laurens

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.